Faina bio de mei
|
Disponibilitate: in curs de aprovizionare
Cod: 014011
Pret:
11,99 LEI
/ pachet
Producator: Solaris Plant
Cantitate: 500 gr
|
|
Descriere
Faina bio de mei
Actiuni:
antidiuretic, analeptic, antiinflamator, antiscorbutic, astringent, carminativ, emolient, dietetic, hipotensor, regenarator, energizant, nutritiv.
Indicatii:
Inflamatii cutanate, eczeme, hipertensiune arteriala, diaree, afte bucale, enterita, afectiuni renale, uremie, meteorism, angina, anorexie, cancer, obezitate, rahitism, anemie, crestere, convalescenta, stres, ingrijirea tenului si a pielii.
RETETE:
CREMA DE OREZ - Doua linguri cu faina se amesteca cu patru lingurite cu ulei de susan, masline sau floarea soarelui presat la rece. Se adauga apa si se lasa la foc mic. Se poate consuma atat dulce, cu nuca, stafide, coaja de lamaie, cat si sarat, condimentat cu ghimbir, sofran etc.
BUDINCa CU FRUCTE - Se amesteca 100 g faina de orez cu o jumatate de kilogram de fructe de sezon (mere, struguri, piersici, prune etc.) taiate marunt sau rase. Se adauga scortisoara, coaja de lamaie, miere sau zahar invertit, 50 g unt sau ulei. Se pune toata compozitia intr-o forma tapetata cu faina de orez, se unge cu ulei sau unt si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.
GaLUSTE DIN OREZ - Doua linguri cu faina de orez se combina cu o lingura cu cremogen de porumb sau faina de grau, doua linguri cu ulei si apa pana devine un aluat consistent din care, cu mana umeda se formeaza galustele care se toarna in apa fiarta. Dupa primul clocot se toarna un pic de apa rece apoi se lasa sa fiarba la foc mic cinci minute.
LIPIE DE OREZ - O cana de faina de orez se pune la inmuiat in doua cani cu apa timp de 2-3 ore. Se sareaza, se framanta bine si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se da la foc potrivit. Se poate combina si cu faina altor cereale (grau, mei, hrisca, orz, ovaz si chiar soia).
TERCI DE OREZ - Faina de orez, 2 galbenusuri de ou, ulei,zeama de lamaie, marar , patrunjel. Se face un amestec din faina de orez. Dupa ce se ia de pe foc , se adauga 2 galbenusuri crude, iar dupa ce se mai raceste putin se freaca la mixer, adaugand cate putin ulei si zeama de lamiae, pana creste ca o spuma. In final se adauga marar si patrunjel.
Ingrediente:
100% faina integrala de orez
Valoare energetica: 359% kcal (1517% kj)
Proteine: 6.9%
Carbohidrati: 79.4%
Lipide: 0.6%
Fibre: 1%
Descriere
actiuni:
Diuretic, nutritiv, revitalizant, sudorific, tonic nervos, calmant pulmonar, stimulent al cresterii parului, unghiilor si dintilor.
Indicatii:
amigdalita, afectiuni renale, pulmonare, dentare, digestive, tuse, plagi purulente, rujeola, psihastenie, surmenaj fizic si psihic, febra, colici abdominale, sarcina, lauzie, convalescenta, ingrijirea tenului si pielii.
RETETE:
1. MAMALIGA DIN MEI - Se prepara la fel ca mamaliga din porumb. O cana cu faina de mei se pune in cinci cani cu apa rece, la foc mic. Se acopera si se amesteca din cand in cand. E gata dupa 20 de minute.
2. LIPII DE MEI - O cana cu faina de mei se combina cu apa si sare pana devine un terci subtire. Se lasa doua ore, dupa care se framanta bine timp de cinci minute. Se pune in tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute. Din acelasi aluat se pot face turte cu diametrul de 3 cm care se coc pe o tabla incinsa sau se prajesc in ulei.
3. GaLUSTE DIN MEI - 5 linguri de faina de mei se framanta cu apa calda, sare, doua linguri cu ulei, condimente, pana devin o pasta omogena. Se lasa 10 minute apoi cu mana se formeaza galuste care se toarna in apa fierbinte. Cand incep sa clocoteasca, se adauga un pahar cu apa rece. Cand se reia fierberea, se da focul foarte mic si se lasa 5 minute dupa care se scurg si se acopera cu un sos dulce sau picant.
4. SUPa RUSEaSCa - 2 linguri mari de mei, 2 cepe mijlocii,un nap, o lingurita de ulei. Taiati ceapa vertical in cinci bucati, apoi in fasii inguste, oblic. Incingeti uleiul , puneti ceapa in el si caliti-o pana se ingalbeneste. adaugati napul , caliti totul timp de 2 minute, adaugati apa (1 litru ).Cand clocoteste adaugati meiul si puneti sare dupa gust.
5. MaMaLIGUTa DIN MEI - 1/2cana de faina de mei, 1 lingura de miere, 1 cana de apa, 1/2 lingurite sare, 1 cana lapte, fructe uscate inmuiate in prealabil in apa. apa si laptele se incalzesc pe aburi. Se introduce meiul, care se fierbe pe aburi timp de 30 minute. Se serveste calda cu adaus de caise si miere.
Ingrediente:
100% faina integrala de mei
Valoare energetica: 119% kcal (503% kj)
Proteine: 3.5%
Carbohidrati: 23.7%
Lipide: 1%
Fibre: 1.3%
Vitamine: a, K, B3, B9
Minerale: P, K, Mg, Ca