![]() |
![]() |
|
![]() Seminte oleaginoase si leguminoasePrin faptul ca aduc organismului acizi grasi polinesaturati (vitamine F) si mononesaturati (acid oleic), semintele oleaginoase contribuie la reducerea colesterolului, la sanatatea pielii si a mucoaselor si la o buna nutritie celulara, prin actiunea asupra membranelor. Vasele de sange si inima isi pastreaza tonicitatea optima mult mai mult timp gratie acestor compusi.Deoarece nu contin colesterol si cantitatea de acizi grasi saturati este mica, semintele oleaginoase sunt cele mai sanatoase surse de lipide. Oleaginoasele se dovedesc a fi energizante, prin valoarea energetica mare a lipidelor din compozitie. Totodata, prin continutul mare de fibre, ajuta digestia, favorizand tranzitul intestinal. Pe langa vitaminele F, semintele oleaginoase contin si alte vitamine: vitamina A (caroten), vitamina E, care sunt esentiale pentru buna desfasurare a proceselor fiziologice. Desi sunt surse lipidice sanatoase, semintele oleaginoase nu aduc intreaga gama de acizi grasi necesari, fiind relativ sarace in acid omega 3 (acid linolenic) si in acid omega 9 (acid oleic). Din acest motiv se recomanda completarea consumului de seminte cu alimente bogate in substantele deficitare (masline, ulei de masline, peste. |
||
![]() |
![]() |
Pagina 1 din 1 | << | < | 1 | > | >> |